Typografen Carl Sockor (tryckt mönster)

70 kr

Designern Anna Fribergs farfar hette Carl och bodde med sin familj i Umeå under största delen av sitt liv, där han arbetade som typograf...

3 i lager

Beskrivning

Designern Anna Fribergs farfar hette Carl och bodde med sin familj i Umeå under största delen av sitt liv, där han arbetade som typograf på den lokala tidningen Västerbottens Folkblad. Dessa sockor är en hommage till honom och designerns fascination över yrket typograf. Sockorna stickas i ett tunt sockgarn och har ett enkelt men effektfullt strukturmönster. De stickas från tån och uppåt.

Storlekar: Small (Medium) Large (X-Large), beräknade för att passa en fot med omkrets på 15.5-19 (17.5-21) 20-23.5 (22-25.5) cm

Garn: Ett tunt hållbart sockgarn med en sträckning på ca 400 m/100 g, exempelvis Lang Yarns Jawoll, Lang Yarns Footprints, Schachenmayr Regia Tweed.

Garnåtgång ca 310 (340) 370 (400) meter. Tänk på att garnåtgången kan förändras beroende på hur lång sockans fot och skaft stickas.

Stickfasthet: 36 m och 48 varv = 10×10 cm i slätstickning och mönsterstickning efter blockning

Stickor: 2.25 mm eller de stickor du behöver för att uppnå stickfasthet. Designern anger att hon stickar hårt så om du inte gör det kan du behöva gå ner ett halvnummer i stickor för att få rätt stickfasthet.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Typografen Carl Sockor (tryckt mönster)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Artikelnr: AF202404 Kategorier: , , Brand:

Till detta mönster behöver du:

  • Lang Yarns Jawoll

    67 kr
  • Schachenmayr Regia Tweed

    125 kr
  • Lang Yarns Footprints

    149 kr