Köpvillkor

LEVERANSVILLKOR

Knuten levererar varor spårbart med PostNord och kan för tillfället endast leverera inom Sverige. Vi försöker att skicka paket så fort det går, men vanligtvis senast inom 2 arbetsdagar. Knuten tar inget ansvar för förseningar som beror på PostNord eller andra omständigheter utanför Knutens kontroll.

Frakten kostar 49 kronor för leverans till dörren och 99 kronor för leverans till ombud. Om du beställer varor för minst 599 kr får du gratis frakt till dörren. Om du har fått en kod för fri frakt gäller den också för frakt till dörren. Du kan också välja ”hämta själv” och hämta upp dina varor i butiken på Klostergatan 68.

Om du ångrat dig kan du returnera dina varor i enlighet med lag (2005:59) om distansavtal. Ångerrätten gäller i 14 dagar från att du mottagit din leverans.

Vi vill att du kontaktar oss innan du returnerar din vara så att vi kan registrera din retur. Varan ska vara oanvänd och det är ditt ansvar att förpacka den väl samt betala returen själv, antingen hos ditt postombud eller genom att vi skickar dig en retursedel. Returrätten gäller inte för tryckta mönster och inte heller för virtuella varor som exempelvis pdf-mönster, oavsett om du köpt dem via hemsidan eller i butiken. Eventuell kostnad för frakt återbetalas inte. Har du beställt någonting med fri frakt så tar vi ut en fraktavgift för den ursprungliga försändelsen om 49 kr.

Om du inte hämtar ditt paket returneras det till Knuten. Du får då betala en returkostnad om 150 kr.

Är det något fel på varan kan du reklamera den inom 30 dagar från att du mottog den. Vi ber dig då att kontakta oss via kontaktformuläret här på sidan för att få reklamationen godkänd. Blir den godkänd står vi för fraktkostnaden. Du får då pengarna tillbaka, eller om du hellre vill det, en ny vara utan extra kostnad.

Observera att det inte anses vara något fel på varan om du köpt garn vid olika tillfällen som visat sig vara olika färgbad. Vi rekommenderar alltid att man köper allt garn till ett projekt vid ett och samma tillfälle.

KÖPVILLKOR

Knuten använder sig av Klarna Payments för betalningar.

Alla priser är inklusive moms.

FORCE MAJEURE

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, ska detta utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

BOLAGSINFORMATION

Knuten Garn AB
Klostergatan 68
553 35 Jönköping
Organisationsnummer: 559423-0582

Innehar F-skatt

Momsreg.nr./VAT.nr: SE559423058201