Hönsestrik a love story

215 kr

Din stickning - dina regler!

Hönsestrik - den kultförklarade typen av stickning som föddes i 70-talets Danmark - är kort och gott ett sätt att...

Slut i lager

Få ett mail när den är tillbaka!

Beskrivning

Din stickning – dina regler!

Hönsestrik – den kultförklarade typen av stickning som föddes i 70-talets Danmark – är kort och gott ett sätt att sticka mönster kreativt, helt fritt och gärna med anarkistiska och politiska budskap. Hönsestrik sprider sig som en löpeld inom gerillaslöjden och bland stickare som gillar färg och fantasifulla mönster.

Den här boken är en hyllning till både hönsestrik och den fria skaparlusten – att få hitta på lite vad man vill och att sticka på sitt eget sätt med sina favoritfärger. Med enkla och tydliga beskrivningar på ett antal grundmodeller kan du själv komponera ditt plagg med mönster från bokens alla mönsterblad. Du hittar både större och mindre projekt, som kofta, tröja, mössor, vantar och poncho. I flera av beskrivningarna utgår du ifrån dina egna mått.

Anna Bauer är textilkonstnär med magisterexamen i textil konst från Högskolan för design och konsthantverk (HDK) i Göteborg. Hon har även studerat modedesign, mönsterkonstruktion och sömnad men är inte främmande för att göra utflykter till vitt skilda textila tekniker och material. Annas verk förekommer ofta på utställningar och hon håller regelbundet kurser och workshopar.

Författare: Anna Bauer

ISBN: 9789188953278

Artikelnr: 9789188953278 Kategori: