437 Selbuvotter i norsk ull

80 kr

I det här häftet hittar du klassiska Selbuvantar i Rauma Finull och Rauma 2-tråds Gammelserie. Dessa garner tillverkas av 100% norsk ull på Raumas...

3 i lager

Beskrivning

I det här häftet hittar du klassiska Selbuvantar i Rauma Finull och Rauma 2-tråds Gammelserie. Dessa garner tillverkas av 100% norsk ull på Raumas fabrik i Romsdalen. Selbumönster är såväl traditionsrika som tidlösa och vackra och har en viktig plats i den norska sticktraditionen. De dateras tillbaka till 1800-talet. Det här häftet innehåller tre olika Selbuvantar: Vante med apelsinros, Vante med stjärnros, och Vante med åttabladsros. Samtliga beskrivningar finns till barn, dam och herr. Vidare finns en liten extra beskrivning, dubbelvante med stjärnros, en vante som passar fint när man vill hålla någon i handen!

Finull och Gammelserie är kardgarn båda två, och två av Rauma Garns stora stoltheter. Finullen är lätt och luftig och har en enorm färgkarta. 2-tråds Gammelserie är ett garn som är hårdare tvinnat än Finullen, något som gör garnet mer slitstarkt. De har samma stickfasthet och kan användas till samtliga beskrivningar i häftet.

Observera att häftet är på norska. Häften från Rauma säljs endast tillsammans med minst 4 nystan garn från samma leverantör.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”437 Selbuvotter i norsk ull”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till detta mönster behöver du:

  • Rauma Finull

    53 kr
  • Rauma Garn 2 tr. Gammelserie

    49 kr