437 Selbuvotter i norsk ull

80 kr

I det här häftet hittar du klassiska Selbuvantar som kan stickas i Rauma Finull eller Rauma 2-tråds gammelserie. Det är ett garn de tillverkar...

3 i lager

Beskrivning

I det här häftet hittar du klassiska Selbuvantar som kan stickas i Rauma Finull eller Rauma 2-tråds gammelserie. Det är ett garn de tillverkar av 100% norsk ull på sin fabrik i Romsdalen. Selbumönstrena är traditionsrika, tidlösa och vackra. De har en viktig plats i den norska sticktraditionen och kan dateras tillbaka till 1800-talet. Det här häftet innehåller tre olika Selbuvantar: Vante med apelsinros, vante med stjärnros och vante med åttabladsros. Samtliga finns för dam, herr och barn. Dessutom finns det med ett mönster som kallas Dubbelvante med Stjärnros, en vante man kan ha när man vill hålla varandra i handen!

Finull och 2-tråds Gammelserie är båda kardgarner. Finull är lätt och luftigt och har en enorm färgkarta. Gammelserien är lite hårdare spunnen och är därför lite mer slitstarkt. De har samma stickfasthet och kan användas till samtliga mönster i häftet.

Observera att häftet är på norska. Häften från Rauma säljs endast tillsammans med minst 4 nystan garn från samma leverantör.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”437 Selbuvotter i norsk ull”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till detta mönster behöver du:

  • Rauma Finull

    49 kr
  • Rauma Garn 2 tr. Gammelserie

    49 kr