Vanten Irene (digital beskrivning)

60 kr

Vanten Irene är din perfekta basvante med en twist! Irene andas vinterkyla med pälskant och det passar lika bra att ha mudden uppvikt för...

Beskrivning

Vanten Irene är din perfekta basvante med en twist! Irene andas vinterkyla med pälskant och det passar lika bra att ha mudden uppvikt för att få en snygg vante med sjuttiotalskänsla som att vika ner mudden om det drar kallt och du inte vill frysa (för vem vill det?). Mudden stickas i två trådar bouclé och blir riktigt mjuk och gosig. Efter att du stickat den stickar du ett parti resår för att
få en bra passform på vanten. Vanten Irene har en lite lösare passform så att du exempelvis ska kunna bära den som ett yttre lager över mer åtsittande vantar, men de värmer fint som de är och går förstås att bära utan något under.

Namnet Irene har vantarna fått för att de får mig att tänka på en vän till min familj som heter just Irene när jag ser dem. Hon och min mamma kände varandra när de var små, på den tiden då jackorna hade pälskant och jeansen kom från Gul och Blå.

Storlekar
1 (2)

Mått
Storlek 1 har en omkrets på ca 22 cm och storlek 2 en omkrets på ca 24.

Stickfasthet
Ca 21 maskor x 32 varv = 10 x 10 cm i slätstickning. Stickfastheten på höjden spelar endast roll för minskningarna i slutet av hand och tumme.

Stickor:
St 4 mm (eller den du behöver för att få rätt stickfasthet) till muddens utsida.
St 3.5 mm (eller den du behöver för att få rätt stickfasthet) till muddens insida och själva handen.

Garn och garnåtgång
Till mudden: Isager Bouclé (175 m/50 g), hålls dubbelt. Åtgång ca 15 (20) g.
Till handen: Isager Jensen (125 m/50 g), hålls enkelt. Åtgång ca 50 (60) g.

OBSERVERA! Mönstret är digitalt och skickas till dig som en pdf direkt vid beställning, så var noga med att uppge en korrekt e-postadress.

Artikelnr: VI-2023 Kategorier: , , Brand: