Sockan Böna

63 kr

Jag har flera gånger återkommit till att sticka de här sockorna, med en enkel fläta eller en enkel resårstruktur och hällapp. Här har jag...

Beskrivning

Jag har flera gånger återkommit till att sticka de här sockorna, med en enkel fläta eller en enkel resårstruktur och hällapp. Här har jag vässat teknikerna i mönstret och sockan stickas nerifrån och upp fast fortfarande med en helt vanlig hällapp – min favorithäl! Det här är ett par sockor du kan sticka många gånger eftersom de får helt olika uttryck om du väljer att sticka dem med eller utan flätor och såklart beroende på vilket garn du väljer. Till de flätade sockorna rekommenderar jag ett helt enfärgat garn eller ett färg med mer dämpade färgskiftningar, medan de ribbade sockorna är mer tillåtande då mönstret framträder nästan lika bra även med ett mer melerat garn.

Namnet Böna har sockorna fått för att jag tänker på bönrankan som snabbt och lätt strävar mot himlen, precis som de här lättstickade sockorna. Oavsett om du stickar flätvarianten eller den ribbade varianten sitter mönstret snart i händerna och det går undan trots de små stickorna.

Stickfasthet: 38 maskor/10 cm

Storlekar: 1 (2) 3

Storleksguide: Av sockproffset Anna Friberg (även känd som yarnesty på t.ex. Instagram) har jag lärt mig att det spelar inte så stor roll hur lång fot du har när du ska sticka sockor till dig själv, utan det viktiga är hur bred den är. Därför är storlekarna angivna i omkrets kring din fot. På så sätt kan du anpassa sockan efter om du (som jag) har en väldigt kort och bred fot eller om du har en smal och lång fot, eller mittemellan. Så mät din fot och välj storlek efter det mått som ligger närmast:

1: 15 cm omkrets
2: 17 cm omkrets
3: 19 cm omkrets

Garn: Ca 60 (60) 70 g sockgarn. Exempelvis Lang Yarns Jawoll, Lang Yarns Jawoll Twin, Regia Tweed, Lang Yarns Footprints eller ett annat sockgarn med en sträckning på ca 200-210 m/50 g.

Stickor: Rundsticka i storlek 2 mm (eller den storlek du behöver för att uppnå rätt stickfasthet), längd minst 80 cm för magic loop. Mönstret är skrivet för magic loop men det går lika bra att sticka sockorna på strumpstickor om du föredrar det.

Övrigt: Stickmarkörer, ullnål

OBSERVERA! Mönstret är digitalt och skickas till dig som en pdf direkt vid beställning, så var noga med att uppge en korrekt e-postadress.

Artikelnr: SB-2022 Kategorier: , Brand: