Knitted Kalevala

410 kr

Observera att den här boken är på engelska.

Hur ser stickad poesi ut? Hur kan en tröja vara både ett plagg och en historia på...

Slut i lager

Få ett mail när den är tillbaka!

Beskrivning

Observera att den här boken är på engelska.

Hur ser stickad poesi ut? Hur kan en tröja vara både ett plagg och en historia på samma gång?

Knitted Kalevala av Jenna Kostet innehåller 18 stickmönster – tröjor, koftor och accessoarer – inspirerade av det finska eposet Kalevala. I Finland ses Kalevala som ett nationalepos och innehåller gamla dikter fulla av baltisk och finsk mytologi, urgamla symboler, mytiska varelser och natur. Dessa och andra finska, skandinaviska och baltiska influenser kan ses i de dekorativa mönstrena på plaggen. De är också vackra alternativ till de populära islandströjorna.

Samtliga plagg stickas monteringsfritt och i flerfärgsstickningen stickar du endast med två färger i taget vilket gör plaggen möjliga att sticka för personer som är på olika nivåer i sitt hantverk. Det finns plagg som passar såväl tjocka som tunna garner och garnalternativ anges för samtliga plagg.

Jenna Kostet (@ihtiriekkoknits på Instagram) är författare och stickdesigner, känd för förtrollande mönster, som exempelvis tröjan Suolaulu som har stickats av tusentals människor över hela världen. Hon har studerat etnologi och folkloristik och har gett ut flera historiska romaner och barnböcker i Finland. I sin design lägger hon vikt vid historierna, traditionerna och skaparglädjen.

Här kan du se samtliga mönster på Ravelry.

Artikelnr: 9789527468319 Kategori: Brand: