CaMaRose Snefnug

99 kr

Snefnug från danska CaMaRose är kanske det mjukaste garnet jag vet. Det är lätt som en fjäder på grund av att det är ett...

Beskrivning

Snefnug från danska CaMaRose är kanske det mjukaste garnet jag vet. Det är lätt som en fjäder på grund av att det är ett så kallat blåsgarn eller blow yarn, tillverkat helt i naturmaterial. Kärnan består av en bomullstub och i denna har man blåst in en blandning av merinoull och babyalpacka. Garnet blir starkt men samtidigt mjukt och exklusivt. Det är ett perfekt alternativ för den som tycker om uttrycket hos ett ospunnet garn men som inte tycker om att sticka med ett sådant.

Det passar lika bra för att sticka vuxenplagg som barnplagg i. Det rekommenderas att sticka resår med en mindre sticka då den kan töja sig lite. Ett färdigt plagg kan krympa lite vid tvätt men töjer sig igen vid användning.

Snefnug produceras i Italien av ett familjeägt spinneri som tar hänsyn till såväl miljö som djur. Merinoullen är garanterat mulesingfri.

  • Löplängd: 110 m/50 g
  • Stickor: 4-6 mm
  • Stickfasthet: ca 12-16 m x 24 varv = 10 cm
  • Material: 55% babyalpacka, 35% bomull och 10% extra fin merinoull
  • Handtvätt.

Obs! Vi strävar efter att återge färgerna på ett så korrekt sätt som möjligt men färgen som visas kan ändå skilja sig lite från verkligheten, bland annat därför att olika skärmar återger färger på olika sätt.

Ytterligare information

Vikt50 g
Artikelnr: N/A Kategorier: , , , , Brand: