CaMaRose Løvetand

99 kr

Det är ett nöje att presentera detta underbara ekologiska lingarn från CaMaRose för er! Garnet består av 100% ekologiskt lin. Garnet är spunnet som...

Beskrivning

Det är ett nöje att presentera detta underbara ekologiska lingarn från CaMaRose för er! Garnet består av 100% ekologiskt lin. Garnet är spunnet som ett fint rör, vilket gör att linet upplevs som mjukare än det gör om det bara är en tråd.

Løvetand passar fint för att sticka sommarkläder så som toppar, t-shirtar, kjolar och annat. Det går också fint att virka med och själva materialet lin svalkar fint en varm sommardag.

Lingarn tillverkas av linblommans stjälk. Detta gör garnet robust och slitstarkt. Det kan upplevas som en smula styvt när man arbetar med det men blir mjukare och mjukare ju mer det används.

Färgpaletten är dämpad, klassisk och vackert avstämd och färgerna går fint att kombinera med varandra.

Linet kommer från Belgien och garnet är producerat för CaMaRose i Italien. Färgningen av garnet följer REACH-regulativet.

  • Löplängd: 140 m/50 g
  • Stickor: 3.5-4 mm
  • Stickfasthet: ca 21-22 m x 31 varv = 10 cm
  • Material: 100% ekologiskt lin
  • Handtvätt. Använd fintvättmedel som är avsett för lin då linfibern är känslig för ämnena i vanligt tvättmedel.

Obs! Vi strävar efter att återge färgerna på ett så korrekt sätt som möjligt men färgen som visas kan ändå skilja sig lite från verkligheten, bland annat därför att olika skärmar återger färger på olika sätt.

Ytterligare information

Vikt50 g
Artikelnr: N/A Kategorier: , , , , Brand: