Lærke Bagger Sticka

260 kr

En stickbok som inte liknar någon annan! Lär dig och inspireras av danska stickdrottningen Lærke Bagger: här finns inga prydliga plagg utan fokus är...

Slut i lager

Få ett mail när den är tillbaka!

Beskrivning

En stickbok som inte liknar någon annan! Lär dig och inspireras av danska stickdrottningen Lærke Bagger: här finns inga prydliga plagg utan fokus är på det vilda, personliga och uppseendeväckande. Genom användningen av restgarner vill Bagger uppdatera vår uppfattning om vad handstickat är. Inga garnkvaliteter är sämre än andra, alla är lika välkomna. Här får du lära dig att sticka en scrunchie, pärlsticka en tröja, arbeta med motveck – och varför inte sticka din egen fuskpälsjacka? Förutom 15 stickbeskrivningar innehåller boken teknikavsnitt och inspirerande kapitel om hur du kan arbeta med färger och olika skisstekniker för att sätta din personliga prägel på plaggen.

Lærke Bagger gör upp med föreställningen om den perfekta människan och den perfekt stickade tröjan. Hon låter fel fylla sin plats i såväl stickningar som livet. Ett av hennes valspråk är just tie knots, det vill säga att man kan knyta ihop garnändarna istället för att väva in och fästa dem. Hennes designer kännetecknas också av såväl eleganta stickningar med pärlor som vilda restgarnsstickningar.

Boken fungerar för såväl nybörjaren som den vana stickaren. Den innehåller mer än 55 tecknade illustrationer som visar teknikerna in i detalj.

Lærke Bagger är textildesigner utbildad på The Royal Danish Academy of Fine Arts. Hon började sticka som åttaåring och har satsat på stickning. Boken är också en väldigt personlig berättelse om att satsa för att vinna, vända motgång till styrka, slappa lite och sticka en hel massa schyssta plagg på vägen.

Boken är översatt till svenska av Johanne Ländin.
Artikelnr: 9789178874422 Kategori: