The Colours of Nature by G-uld

420 kr

Observera att den här boken är på engelska.

År 2015 släppte Anne Støvlbæk Kjær och Louise Schelde Frederiksen en numera klassisk bok om naturlig färgning:...

4 i lager

Beskrivning

Observera att den här boken är på engelska.

År 2015 släppte Anne Støvlbæk Kjær och Louise Schelde Frederiksen en numera klassisk bok om naturlig färgning: En Farverig Verden. År 2022 släpptes boken även på engelska och den finns hos Knuten! Boken är en guide till naturlig färgning som är enkel att följa och som introducerar dig till olika färger, växter, fibrer och verktyg samtdigt som den erbjuder flera basrecept för färger som håller.

Boken fokuserar främst på att färga på ull men du kan även läsa lite om andra fibrer och vävda tyger. Många tror att det krävs flera års erfarenhet och är väldigt svårt att lyckas med växtfärgning, men det behöver inte vara så. Det är en aktivitet för alla! Du behöver inte ha några särskilda förkunskaper och du kan få fina resultat redan i ditt första färgbad.

Boken är baserad på Annes och Louises personliga erfarenheter av naturlig färgning och hur du uppnår ett bra resultat. Den innehåller också en nybörjarguide till hur du samlar växter, hur du interagerar med naturen och hur du känner igen de växter som ger de vackraste färgerna. Att växtfärga är ett spännande äventyr som kommer att ge dig otroliga upplevelser när du upptäcker interaktionen mellan natur och hantverk. Vi lever i en värld där tiden att förlora sig själv i en enskild uppgift och att mödosamt lägga ner arbete på något handgjort i stor utsträckning har fått ge vika till förmån för teknologi och massproduktion. Dessutom finns det en tendens att tänka att man måste vara perfektionist för att lyckas med handarbete. Att låta sig själv uppslukas av en kreativ syssla kan lätta på stress i ett fullspäckat vardagsliv. Växtfärgning har mycket att erbjuda den moderna människan – det är träning för såväl själen som kroppen. Du går runt i naturen för att leta växter, lär känna olika typer av växter, känner ullen, doften av färgbadet, testar ditt tålamod och tänker kreativa tankar och får sedan uppleva glädjen av att plocka upp DITT garn ur färggrytan.

Författarna till denna bok har vitt skilda bakgrunder: som arkeolog respektive grafisk formgivare, vilket gör att de har en fot i det förflutna och en i nutiden. Båda lever dock med den starka övertygelsen att gamla hantverkstekniker inte får dö ut. De vill se dem leva vidare men i en kontext som fungerar för den moderna människan. Viktigast av allt vill de vidarebefordra fascinationen för naturens resurser och forna tiders hantverk.

Ytterligare information

Vikt615 g

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”The Colours of Nature by G-uld”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Artikelnr: 9788799867813 Kategorier: , Brand: