Istex Léttlopi

59 kr

Ull har spunnits i Mosfellsbær på Island ända sen slutet på 1800-talet, tidigare under namnet Álafoss of Iceland. 1991 startade Istex (Islands Textilindustri) sin...

Beskrivning

Ull har spunnits i Mosfellsbær på Island ända sen slutet på 1800-talet, tidigare under namnet Álafoss of Iceland. 1991 startade Istex (Islands Textilindustri) sin verksamhet och tog över ullhanteringen. Sen dess har verksamheten utökats ordentligt. Idag köper organisationen in ull från hela Island som sen förvandlas till världskända garner som Álafosslopi, Léttlopi och Plötulopi.

Den isländska ullen är spunnen med två olika fibrer – det mjuka, kortare underhåret och det längre, grövre täckhåret. Denna unika komposition ger ett garn som blir värmande, samtidigt som det andas.

Garnet används till islandströjor men också mycket annat. Tyvärr är färgutbudet mycket begränsat just nu – ingen har missat hur efterfrågan på Léttlopi har varit otroligt stor de senaste åren. Vi fyller på med färger i takt med att vi får in dem, men för tillfället är det endast det du ser som finns.

  • Löplängd: 100 m/50 g
  • Stickor: 4.5-5 mm
  • Stickfasthet: ca 18 m = 10 cm
  • Material: 100% isländsk ull
  • Handtvätt.

Obs! Vi strävar efter att återge färgerna på ett så korrekt sätt som möjligt men färgen som visas kan ändå skilja sig lite från verkligheten, bland annat därför att olika skärmar återger färger på olika sätt.

Ytterligare information

Vikt50 g
Artikelnr: N/A Kategorier: , , Brand: